El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Revetlla de Sant Joan

Torna al calendari

Activitats culturals

Descripció:

 La revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, és considerada la festa nacional dels Països Catalans i, per dotar-la de més rellevància en aquest sentit, la regidoria de Cultura de Solsona canvia el format de la celebració ampliant-ne el programa d’actes, que començaran a la tarda, i incorporant-hi la rebuda de la Flama del Canigó. És una iniciativa promoguda per Òmnium Cultural del Solsonès a la qual s’han adherit prop d’una desena d’entitats culturals, socials i esportives.

El recorregut de l’arribada de la Flama del Canigó, emblema festiu d’unió dels Països Catalans, començarà a l’encreuament de la carretera de Bassella amb la C-14. Al migdia, l’Agrupament Baixa Ribera Salada la recollirà i la durà fins a Ogern. A mitja tarda, l’agafarà el Club BTT per dur-la en bicicleta fins a l’Hostal de Cirera (Lladurs), punt on la Flama passarà a mans del Club Fondistes del Solsonès per conduir-la corrent fins al parc de la Mare de la Font, on pels volts de les 7 de la tarda tindrà lloc una activitat cultural i popular per al públic familiar amb la participació dels caminants provinents de la plaça del Camp.

Posteriorment, es portarà la Flama fins al portal del Pont pel camí de la Ribera i les avingudes de la Mare de Déu de Montserrat i del Pont. L’esperaran els Trabucaires i l’Orquestra Patinfanjàs. L’itinerari continuarà pels carrers de Sant Miquel i del Castell, passant per davant l’Ajuntament, on recollirà la Flama un membre de la corporació local per portar-la fins al portal del Castell, destinació final del recorregut, on s’encendrà el peveter.

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

Solsona

Població:

Solsona (Solsonés)

Consulta el lloc web:

www.ajsolsona.cat