El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Festa Major Josa i Tuixén

Torna al calendari

Festa Major

Descripció:

 El terme de Josa i Tuixén, situat a l'extrem oriental de la comarca, s'estén als vessants meridionals de la serra del Cadí, des del seu carener, on troba la màxima altitud al puig de la Canal Baridana (2.647), fins al coll de Port, al sud, entre la serra del Port del Comte i la roca del Migdia. Al nord-oest tanca el terme la serra Negra i al sud-est, la serra del Verd. Travessen el terme els rius de Josa i de la Mola, els quals, en unir-se, formen el riu de Lavansa.

A Tuixén s'hi pot accedir per carretera asfaltada des de la Seu d'Urgell i des de Solsona. De Tuixén a Josa hi ha una pista de muntanya, que continua després fins a Gósol.

Durant l'Edat Mitjana, Tuixén va pertànyer al capítol de la catedral d'Urgell. De la seva part, el castell de Josa va passar de mans de famílies nobles de Cerdanya als barons de Pinós. El cavaller Ramon de Josa, aliat dels Castellbò, fou acusat, com aquests, de protegir i practicar la doctrina càtara.

Tradicionalment agrari, ramader i forestal, el municipi de Josa i Tuixén s'ha orientat, els últims anys, cap al sector turístic. La creació d'una estació d'esquí nòrdic i l'obertura de diverses residències-casa de pagès hi han contribuït de manera especial.

La major part de la població del municipi es concentra al poble de Tuixén i la resta, a Josa.

Festa Major Josa i Tuixén

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

Josa i Tuixén

Població:

Josa i Tuixén (Alt Urgell)

Consulta el lloc web:

www.tuixen.ddl.net