El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Festa Major Fígols i Alinyà

Torna al calendari

Festa Major

Descripció:

 El municipi de Fígols i Alinyà és situat gairebé en la seva totalitat a l'esquerra del Segre, entre aquest riu, a ponent, i la serra del Port del Comte, al sud-est, on llinda amb la comarca del Solsonès. Al nord, arriba fins al riu de Lavansa i al sud, fins al pont d'Espia. El terme és drenat pels rius de Perles i de Canelles.

A Fígols s'hi pot accedir des d'Organyà i des del Pont d'Espia. Una altra carretera surt d'aquest poble fins a Voloriu. La vall d'Alinyà es comunica amb la general C-14 per la carretera que va fins a Sant Llorenç de Morunys. Des del nucli d'Alinyà, una altra via ens porta fins a l'Alzina. Totes aquestes carreteres són asfaltades.

A la vall de Fígols, durant l'Edat Mitjana, hi tenien pertenences els senyors de Caboet i també el bisbe d'Urgell i el priorat d'Oganyà. El castell d'Alinyà, en canvi, pertanyia als Cardona. De Fígols n'era fill el poeta i divulgador cultural Josep Grau i Colell (1937-1995).

La ramaderia de llet és l'activitat econòmica predominant al municipi. També hi ha algunes explotacions de porcí i d'aviram i conreus de patates. Fins a començaments del segle XX, la fusta dels boscos d'Alinyà es baixava en rais pel Segre. Els últims anys s'han obert alguns establiments de turisme rural.

Els nuclis més poblats del terme són els que li donen nom: Fígols i Alinyà. La resta de la població viu als pobles de l'Alzina, Canelles, Llobera, Perles, les Sorts, la Vall del Mig i Voloriu.

Festa Major Fígols i Alinyà

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

Fígols i Alinyà

Població:

Fígols i Alinyà (Alt Urgell)

Consulta el lloc web:

www.figolsalinya.ddl.net