El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Festa Major Peramola

Torna al calendari

Festa Major

Descripció:

 El terme de Peramola és situat a la part sud de l'Alt Urgell, entre els municipis de Coll de Nargó, Oliana i Bassella. S'estén des de la dreta del Segre fins al límit amb la comarca de la Noguera i des de la serra d'Aubenç, al nord, fins als contraforts de la muntanya de Sant Marc, al sud. Al mig del terme es troba l'emblemàtica muntanya de Sant Honorat. Solquen el terme diversos torrents i barrancs, com ara el Salat, el de Rumbau i el de Nerola.Al municipi de Peramola s'hi pot accedir des de la C-14, a l'alçada del pont que creua el Segre sota la presa d'Oliana, i també des de la vila d'Oliana. Tots els nuclis habitats del terme estan comunicats per carreteres locals asfaltades.

Al segle XI, Peramola pertanyia al cavaller Arnau Mir de Tost. Més endavant, el castell de la vila va ser centre de la baronia de Peramola, jurisdicció senyorial que comprenia gairebé la totalitat de l'actual municipi. Són fills de Peramola els escriptors Josep Espunyes i Joan Obiols i el pintor Francesc Riart.

La base agrícola i ramadera del terme, centrada en bestiar boví i porcí, s'ha diversificat aquests últims anys amb una creixent incidència del sector de serveis, especialment els adreçats al turisme: hostaleria i restauració, excursionisme, àrea privada de caça..., avalats per l'atractiu entorn natural. Vora el Segre hi ha una de les més grans piscifactories d'Europa.

La majoria de la població viu a la vila de Peramola, cap del municipi, i la resta als nuclis de Cortiuda, Nuncarga i Tragó.

Festa Major Peramola

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

Peramola

Població:

Peramola (Alt Urgell)

Consulta el lloc web:

www.peramola.ddl.net