El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Festa Major Cabó

Torna al calendari

Festa Major

Descripció:

 Cabó es troba a la comarca de l'Alt Urgell. Limita amb la comarca del Pallars Jussà a l'oest. Al nord limita amb el municipi alturgellenc de les Valls d'Aguilar, al nord-est amb Ribera d'Urgellet i Fígols i Alinyà, a l'est amb Organyà i al sud amb Coll de Nargó.
Cabó és un municipi que s'estén al llarg de la vall del riu Cabó. La vall de Cabó és molt ampla i rica tenint en compte el cabal del riu. És orientada d'oest a est, amb una forma que denota la seva formació glacial i amb el riu formant un profund solc amb secció en forma de V. El riu passa per la banda nord de la vall, de forma que els camps de conreu i el bosc es disposen a la banda sud del riu (a la seva dreta). Tanquen la vall per l'oest la Serra de Boumort (que fa frontera amb la comarca del Pallars Jussà), pel nord el Solà (fronterer amb les Valls d'Aguilar) i pel sud la Serra de Sant Joan (frontera amb el municipi de Coll de Nargó). L'alçada mitjana de la zona poblada o conreada és d'uns 600 m.
El municipi comprèn diversos nuclis habitats i alguns altres d'abandonats que es disposen prop del riu, però sempre amunt, a la zona del con d'origen glacial, i no avall a la vora del riu, ocupant llocs estratègics prop dels camps.

Festa Major Cabó

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

Cabó

Població:

Cabó (Alt Urgell)

Consulta el lloc web:

www.cabo.ddl.net