El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Festa Major Ribera d'Urgellet

Torna al calendari

Festa Major

Descripció:

 El terme muncipal de Ribera d'Urgellet, situat al bell mig de la comarca, s'estén a banda i banda del riu Segre, des del riu de Pallerols, a ponent, fins al Montsec de Tost, al sud-est. Al nord, arriba fins a llindar amb el terme de la Seu d'Urgell i al sud acaba a la part baixa del riu de Lavansa. A més dels rius ja citats, drenen el municipi el riu de Tost i el tram final del de Castellbò, a més de diversos torrents. També hi passen els recs dels Quatre Pobles i de l'Olla i Segalers.

Travessen el terme les carreteres generals C-14 i N-260, a tocar de les quals hi trobem els nuclis més poblats del terme (el Pla de Sant Tirs, Arfa, Adrall i la Parròquia d'Hortó. A Castellar de Tost i Montan s'hi arriba per carreteres locals asfaltades.

La major part de l'actual terme de Ribera d'Urgellet havia pertangut, durant l'època medieval, al capítol de la catedral d'Urgell, tot i que els vescomtes de Castellbò els ho disputaven. Esment a part mereix el mític cavaller Arnau Mir de Tost, que conquerí als serraïns la vall d'Àger.

Al terme de Ribera d'Urgellet hi ha algunes de les explotacions ramaderes més grans i modernitzades de la comarca, amb extensos prats de pastura. L'activitat econòmica s'ha anat diversificant darrerament amb l'impuls turístic, que es tradueix en l'obertura de diversos establiments de restauració i allotjaments rurals.

Festa Major Ribera d'Urgellet

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

Ribera d'Urgellet

Població:

Ribera d'Urgellet (Alt Urgell)

Consulta el lloc web:

www.riberaurgellet.ddl.net