El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Festa Major (Ansovell)

Torna al calendari

Festa Major

Descripció:

 El terme municipal de Cava es troba situat a la part nord-oriental de l'Alt Urgell, tocant a la Cerdanya i dins la subcomarca del Baridà. S'estén des dels vessants del puig del Grau, on llinda amb Arsèguel, fins al carener de la serra del Cadí, on troba la seva màxima altitud al puig de la Canal Baridana (2.647 m).

El territori és travessat pel riu de Cadí i hi trobem també els torrents de la Bena i de les Tres Canaletes.

A l'edat mitjana, Cava pertanyia al comtat de Cerdanya. El seu castell, documentat des de l'any 1277, formava part de la mateixa senyoria que el de Sant Cristòfol de Vinyoles, situat també dins del terme.

Als tres nuclis de població que formen el municipi (Cava, Ansovell i el Querforadat) s'hi arriba per carreteres de muntanya asfaltades. Per anar a Cava i Ansovell es pren, des de la N-260, el trencall que passa primer per Arsèguel. Al Querforadat s'hi accedeix per la carretera que, després de Pont de Bar, puja a Toloriu.

Al terme hi predomina la ramaderia de llet, gairebé l'únic mitjà de vida dels seus habitants, raó per la qual la majoria de les terres de cultiu es dediquen a pastura. El bosc d'Ansovell, propietat del conjunt de veïns del poble, és un dels espais naturals més ben conservats de la comarca. Bona part del terme és dins del Parc Natural del Cadí Moixeró.

Amb 59 habitants censats el 2000, Cava és el municipi amb menys població de tot l'Alt Urgell.

Festa Major (Ansovell)

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

Cava (Ansovell)

Població:

Cava (Ansovell) (Alt Urgell)