El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Festa Major Pont de Bar

Torna al calendari

Festa Major

Descripció:

 El terme de Pont de Bar, situat a la part nord-oriental de l'Alt Urgell, és dins la subcomarca del Barida. S'estén a ambdues bandes de Segre, des del turó Punçó, al nord, fins al serrat del Cogulló, al sud-est, i entre el pla de Sorri, a ponent, i el roc de l'Àliga, a llevant. A més del riu Segre, pel municipi discorren diversos torrents, com els de Sant Joan, del Molí i de Barguja.

El cap del municipi, Pont de Bar, és a tocar de la carretera N-260. Des d'aquesta via s'accedeix a tots els altres pobles del terme per carreteres locals asfaltades.

Pont de Bar havia format part del comtat d'Urgell. Ermengol, el bisbe sant, morí l'any 1035 en caure al Segre mentre visitava les obres del pont que ell mateix havia manat construir. Els aiguats de 1982 van destruir una gran part del poble, que seria reconstruït, uns anys més tart, en un indret proper.

L'economia del municipi es basa en l'agricultura i la ramaderia. Fins fa un segle terra de vinyers, avui hi predomina el bestiar vacú per a llet, a més d'alguns caps destinats a l'engreix. Al poble de Bar elaboren artesalment formatge de cabra curat, que ha estat premiat amb la medalla d'or de la Fira de Sant Ermengol.

La població es distribueix entre els diversos nuclis habitats del terme: Ardaix, els Arenys, Aristot, els Banys de Sant Vicenç, Bar, Castellnou de Carcolze, Pont de Bar i Toloriu.

Festa Major Pont de Bar

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

Pont de Bar

Població:

Pont de Bar (Alt Urgell)

Consulta el lloc web:

www.pontbar.ddl.net