El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Festa Major de Espot

Torna al calendari

Festa Major

Descripció:

Festa major de Espot un poble situat a la comarca del Pallars Sobirà per a mes informació sobre els actes de la festa major consultar a la web.

Comprèn la vall d'Espot, que aflueix per la dreta a la Noguera Pallaresa (límit oriental del terme) al sector meridional de la vall d'Àneu, en forma de vall suspesa, d'origen glacial, separada de la principal per graus de confluència. La drena el riu Escrita, que davalla de les valls lacustres de l'Abellar, Amitges, Ratera, Crabes i Subenuix, que conflueixen a l'estany de Sant Maurici, i per les valls afluents, per la dreta, de Monastero i de Peguera. La vall era aprofitada pel camí que accedia a la vall del Boí des del Pallars pel portarró d'Espot, obert entre el massís de Crabes i el de Subenuix. El sector alt de la vall, al voltant de l'estany de Sant Maurici i del massís dels Encantats, forma part del parc nacional d'Aigüestortes i de Sant Maurici.
El poble es troba a la vora del riu Escrita, a la confluència amb el riu de Peguera, dividit en dos nuclis: Espot Solau, a l'esquerra, i Espot Obago, a la dreta.
 

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

Espot

Població:

Espot (Pallars Sobirà)