El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Festa Major Isona

Torna al calendari

Festa Major

Descripció:

 El municipi d'Isona i Conca Dellà va néixer l'any 1970 amb l'annexió de diferents pobles: Isona, Covet, LLordà, Masos de Sant Martí, Siall, Benavent de la Conca, Biscarri, Gramenet, Montodó, Conques, Sant Romà d'Abella, Basturs, Orcau i Figuerola d'Orcau.

L'alçada mitja sobre el nivell del mar la situen entre 600 i 700 m. El seu territori, la Conca Dellà, està molt ben delimitat geogràficament, envoltat per totes bandes per diferents serralades, excepte per l'oest que s'obre al riu Noguera Pallaresa. La seva economia és basicament agrícola i ramadera. Aquesta zona ha estat des de l'antiguitat el pas obligat de les vies de comunicació terrestres entre la Catalunya Oriental i Central i el territori pirinenc occidental de Catalunya. Aquest fet es tradueix en la gran quantitat de vestigis històrics que han arribat fins als nostres dies.

L'abril de l'any 1.995 es va obrir al públic el Museu de la Conca Dellà que
ofereix la possibilitat de descobrir un nou territori, que temps enrere va ser ocupat per la cultura romana, i molt abans, habitat pels últims dinosaures que van trepitjar la Terra. Des d'aquest centre museístic s'ofereix la possibilitat de realitzar diferents itineraris per la zona per tal de conèixer-la més a fons. Així doncs, es poden veure jaciments de petjades i ous de dinosaures, vestigis de la ciutat romana d'Aeso, algunes de les esglésies i castells que ens han perdurat fins avui i tot el magnífic patrimoni natural que ens envolta.

Festa Major Isona

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

Isona

Població:

Isona (Pallars Jussà)

Consulta el lloc web:

www.isona.cat