El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Festa Major Sant Esteve de la Sarga

Torna al calendari

Festa Major

Descripció:

 Sant Esteve de la Sarga és un municipi del Pallars Jussà. És un dels pocs termes municipals pallaresos que no han sofert remodelacions als anys 70: ni s'ha agrupat a cap altre municipi, ni se li n'ha agregat cap.

Tanmateix, no sempre ha estat així: a partir de l'aplicació de la Constitució de Cadis, el 1812 es reconegueren molts de municipis, amb el concepte nou d'ajuntament fruit de les reformes de principis del segle XIX. En aquell moment es crearen, alhora, els ajuntaments d'Alzamora, Alsina, Beniure, Castellnou de Monsech, Clua de la Conca, Estorm, Montrebeitg, Moro, San Esteban de la Sarga i Torre de Amargós. Tots ells, llevat el d'Alsamora, foren suprimits el febrer del 1847, en aplicar-se la normativa que establia en 30 el nombre mínim de veïns (caps de família) necessaris per poder mantenir ajuntament propi. De primer foren units sota la capitalitat d'Alsamora, que més endavant passà a Sant Esteve de la Sarga.

Aquest terme municipal està situat a l'extrem sud-occidental de la comarca, fora de les principals rutes de comunicació, i amb accessos difícils fins ben modernament. Tanmateix, en èpoques pretèrites era al contrari, ja que la comunicació entre Àger i Tremp era pel camí que superava el Montsec pel Coll d'Ares i després baixava cap a Fabregada i Sant Esteve de la Sarga.

Festa Major Sant Esteve de la Sarga

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

Sant Esteve de la Sarga

Població:

Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà)

Consulta el lloc web:

www.santesteve.ddl.net