El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Festa Major Rialp

Torna al calendari

Festa Major

Descripció:

Rialp és una vila i municipi de la comarca del Pallars Sobirà, anomenada Rialb des del 1980 fins el 1989.
La vila de Rialp té el seu origen en el castell enclavat en una eminència situada a la dreta del Noguera Pallaresa, des d'on es controlava el pas cap a la vall d'Àssua i les valls de l'Alt Pallars. En un principi, era una torre o una avançada del castell de Surp, el terme del qual arribava fins al Noguera i al riu de Sant Antoni.

La població, que havia estat closa, encara avui dia conserva l'arcada gòtica del Portal del Torrent de Sant Antoni, per on passava el camí ral de la Ribera (avui carrer del Mig) i una de les torres de defensa anomenada d'en Virós, avui dia convertida en vivenda.

Abans Rialp era un poble de menestrals (gent d'ofici): cadiraires, sastres, llauners, músics, basters, pagesos, fusters,...

Avui dia, l'activitat principal és el turisme, tant a l'hivern estació d'esquí de Port Ainé com a la resta de l'any amb les diverses activitats, com per exemple les activitats al riu d'aigües braves (Noguera Pallaresa) 'aiguadicció-Rialp'. Això ha portat una gran transformació a Rialp i a la comarca en general.

Festa Major Rialp

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

Rialp

Població:

Rialp (Pallars Sobirà)

Consulta el lloc web:

www.rialp.ddl.net