El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Semana Santa a Bossòt

Torna al calendari

Activitats culturals

Descripció:

El poble de Bossòst és l’únic municipi de tot el territori aranès que conserva la tradició de la processó de Divendres Sant en tots els seus actes, una tradició que s’ha conservat des de 1879. 

Els passos, els armats, el Calvari o el Via Crucis prenen en aquests dies el principal protagonisme en la vida de Bossòst. 

La celebració de la Setmana Santa, acull al poble un especial protagonisme. Es tracta d’una manifestació singular i diferenciadora que explica|compta amb una gran participació. S’ha convertit en un dels nostres senyals d’identitat més representatius. En ella tenen cabuda components d’índoles diferents: religiosos, culturals, tradicionals. 

Són molts els aranesos i també persones d’altres llocs que es desplacen per viure aquesta arrelada tradició, any rere any. 

El matí de Divendres Sant la gent es reuneix a la plaça de l’església, on a les 10 del matí s’inicia el Via Crucis amb 14 estacions. En aquesta processó tothom va vestit de color, excepte la Verge Negra, anomenada també la "Dolorosa". A 2/4 d’11 de la nit en la processó del Sant Enterrament, el vestuari de tothom canvia utilitzant exclusivament el color negre. El diumenge a la 1 del migdia es celebra la Processó del Sant Encontre.

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

Bossòt

Població:

Bossòt (Vall d'Aran)

Consulta el lloc web:

www.visitvaldaran.com