El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Via Crucis de Barruera

Torna al calendari

Activitats culturals

Descripció:

Des de l’any 1997 el poble de Barruera torna a representar el Via Crucis cada Dijous Sant. El Via Crucis de Barruera havia estat un dels més significatius de la zona però poc a poc es va anar perdent. Les últimes representacions van tenir lloc a principis dels anys setanta. 

L’any 1997 el Patronat de la Vall de Boí va impulsar la seva recuperació, la qual no s’hagués pogut dur a terme sense la il·lusió de tot el poble de Barruera que es va bolcar en la recuperació d’aquest acte que encara estava viu en la memòria de tothom, com un dels signes d’identitat pròpia. La recuperació va ser un èxit tant de públic com de participació.

En la representació del Via Crucis de Barruera hi participen més de cinquanta persones i té una duració d’una hora aproximadament. 

Els personatges que hi apareixen són: Jesús, la Mare de Déu, la Verònica, Judes, Pilat, Maria Magdalena, la Samaritana, el Cirineu, 10 armats, 3 tamborers, 8 “caputxins”, 2 escolanets, les 4 maioraleses que porten l’únic pas de Setmana Santa amb la Mare de Deu dels Dolors i mossèn que anuncia les catorze estacions del Via Crucis. 

Cada una de les estacions és representada i cantada. Les dues primeres, on Jesús és sentenciat a mort i li carreguen la creu, es representen a dins de l’església romànica de Sant Feliu de Barruera (declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco) i continuen pel voltant de l’església, entre els prats, fins les darreres estacions en que Jesús és crucificat davant de l’absis de l’església. 

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

Barruera

Població:

Barruera (Alta Ribagorça)

Consulta el lloc web:

www.vallboi.com