El Portal dels Pirineus

Agenda d'activitats del Pirineu

Agenda

Mercat Medieval dels Canonges a La Seu d'Urgell

Torna al calendari

Fires i mercats

Descripció:

El carrer dels Canonges, paral.lel a l’actual carrer Major, és l’eix central de la primitiva ciutat medieval del segle XII, delvicus urgellensis , un cop la població s’havia establert a la zona més planera, deixant definitivament l’indret de Castellciutat, el castrum de civitate, centre de la primitiva diòcesi visigòtica. El portal vell d’Andorra i el del camí de la Palanca es situaven a cada extrem d’aquest carrer dels canonges i eren els principals accesos al recinte urbà d’aleshores. La nova població va crèixer al llarg de la vall, entre el Segre i un petit afluent, prop del camí de Cerdanya, anomenat strata mercatera o francesa. Els habitants, establerts a redós de la catedral de Santa Maria i de l’església de sant Pere, avui sant Miquel, eren eclesiàstics i laics que pertanyien al domini del bisbe i del comte; la població va prosperar amb la fertilitat de la vall i l’existència d’un mercat i després d’una fira. Més tard, vers el segle XIV, la ciutat va ampliar el recinte emmurallat amb unes construccions més sòlides, configuran la vila nova.

Arquitectònicament, els elements que singularitzen el carrer dels canonges són els característics porxos, que proporcionaven esguard del rigurós fred de l’hivern i de el calor estiuenca. Per altra banda, aquest carrer, el principal de la vila vella, conegut per carrer de Santa Maria, va variar el seu nom, ja que hi havia les cases en les quals residien tradicionalment els canonges de la catedral, després que abandonaren la vida en comú sota una regla a la catedral.
En el decurs del cap de setmana la Seu d’Urgell torna a reviure l’ambient medieval, amb espectacles, un mercat i recreacions històriques i teatrals de molt qualitat.

Més Informació

L'Activitat es durà a terme a:

La Seu d'Urgell

Població:

La Seu d'Urgell (Alt Urgell)